Jedilnice

JedilniceJedilnica predstavlja nekakšno srce doma in pomembno stičišče družine, saj je to prostor, v katerem se vsaj enkrat dnevno skupaj zberejo vsi družinski člani.

Sodobno jedilnico zaznamujeta umirjena eleganca in minimalizem s čistimi in ravnimi ali rahlo zaobljenimi linijami. Seveda pa pri opremljanju in izbiri pohištva ne gre zgolj slediti trendom oz. modnim smernicam, temveč je dobro prisluhniti predvsem lastnim željam in okusu, pri izbiri materialov pa je dobro izbrati take, ki bodo zagotavljali udobje in prijetno počutje.

Velikost jedilnice naj bo sorazmerna velikosti stanovanja oz. hiše, ob njenem načrtovanju pa je potrebno imeti v mislih tudi način življenja družine (kaj vse bomo v jedilnici poleg uživanja obrokov počeli). Manjši prostor kot imamo na razpolago, bolj racionalno ga je potrebno izkoristiti.

V jedilnico lahko poleg mize in stolov postavimo tudi kakšno nizko omarico, predalnik ali vitrino. Tipično jedilniško omaro predstavlja kredenca, ki lahko obogati tudi sobodno jedilnico.